4 tip til en vedligeholdelsesvenlig have

Du har en have, men ingen grønne fingre eller lidt tid til vedligeholdelse? Bare rolig, der er også haver med lidt vedligeholdelse. Vælg planter, der blomstrer i lang tid og har noget at tilbyde når som helst på året. På denne måde kan du nyde en vedligeholdelsesvenlig have året rundt.

Vælg vedligeholdelsesvenlige planter
Invester i en hæk med lav vedligeholdelse, såsom Taxus. Denne langsomme avler vil kræve mindre beskæring. Forsigtig: barlind er giftig. Fjern beskæringen med det samme.
Vælg stærke og robuste træer og planter, såsom olivepillen. Pyrus calleryana ‘Chanticleer’ er et stærkt træ med hvide blomster fra marts til april. De røde efterårsblade holder længe.
Hibiscus findes i forskellige farver og varianter. Denne busk foretrækker et solrigt, trækfrit sted.
Plantegrænser og blomsterbed er bedst fyldt med robuste stauder, såsom små stedsegrønne og jordovertræk. Disse planter blomstrer ofte i årevis uden at du behøver at passe på dem. Nogle eksempler er Echinacea, Salvia, pelargoner, lavendel og græs.
For små grænser er Sarcococco humilis, Pieris, Viburnum davidii, Escalonia og Choisya gode. Prydgræsser, bregner og store buske som Osmanthus burkwoodii og Ilex ‘Heckenstar’ vokser også langsomt.
Grænse med lavendel og græs i en vedligeholdelsesvenlig have
Grænse med lavendel og græs i en vedligeholdelsesvenlig have
Planlægning er afgørende i en vedligeholdelsesvenlig have
Planlægning er afgørende i en vedligeholdelsesvenlig have
Planlægning er afgørende i en vedligeholdelsesvenlig have. Planlæg din blomsterbed grundigt og estimer størrelsen på dine planter. På denne måde kan du beskære til et minimum. Ukrudt hæmmes ved at lægge træbark mellem planterne. Opførelsen af ​​resten af ​​din have er også meget vigtig: tænk bare på plantetætheden, integrationen af ​​bunddæksler og naturlige belægningsmaterialer. Forstår du ikke det selv? Kontakt en professionel haveentreprenør. Han hjælper dig gerne!

Hver plante har sin plads i en have uden vedligeholdelse
Næsten lige så vigtig som den rigtige plante er det rigtige sted. Masser af sol eller bare en masse skygge, tør eller fugtig jord, husly eller ej … Det gør forskellen i en vedligeholdelsesvenlig have. Hver plante har et yndlingsmiljø. Plantning på det forkerte sted fører til flere bekymringer og vedligeholdelse, på det rigtige sted for planter med lav vedligeholdelse og nem pleje, der klarer sig godt. I plantevejledningen finder du mere information om, hvilket sted din plante foretrækker. Sørg for at bede om skræddersyet rådgivning fra dit havecenter eller producent.

Pas på græs
I modsætning til hvad de fleste mennesker tror, ​​kræver en stor græsplet en hel del vedligeholdelse. Klipning, gødning, skræmning, afmosning og bekæmpelse af ukrudt: alt hvad du kan undvære i din have med lav vedligeholdelse. Det er bedre at vælge en lille græsplæne og flere grænser med buske. På årsbasis spørgsmål, der kræver meget mindre opmærksomhed!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Haver

En fuglevenlig have

Fugle opsøger din have for sikkerhed, mad og et sted at opdrætte. Og det kan du give dem. Selv i den mindste have kan du blive den perfekte vært eller værtinde. Tjekliste fuglevenlig have Havefugle opsøger din have for mad, sikkerhed og et sted at opdrætte. Du kan også byde fugle velkommen i en lille […]

Read More